Gülhan'cığımdan yine harika bir tarif daha. "Glütensiz" "cupcake" ler yapmış Bir güzelde süslemiş. Çok beğendim. Sizlerle paylaşmak istedim. İşte tarifi:
Çarşamba, Nisan 26, 2017
Pazar, Nisan 23, 2017
Perşembe, Nisan 20, 2017
FIRINDA TAVUK BAGET
FIRINDA TAVUK BAGET
4-6 kişilik
Malzemeler:
4-6 kişilik
Malzemeler:
- 10-12 adet tavuk baget
- 6 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Salı, Nisan 18, 2017
KESTANE ŞEKERİ PÜRELİ ÇİKOLATALI PASTA
KESTANE ŞEKERİ PÜRELİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Malzemeler:- Sade pasta tabanı (2 li)
- 300 gram kadar kestane şekeri
- 1 kutu 200 ml krema
- 100 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı süt
- 2-3 adet kestane şekeri (süslemek için)
Pasta tabanını servis tabağına alın.
Kalan sütün birazıyla ıslatın.
Püreyi üzerine yayın.
Diğer pastayı üstüne kapatın.
Yine sütle ıslatın.
Çikolatalı ganajı yapmak için kalan kremayı ve parçaladığınız çikolatayı kaynatmadan hafifçe ısıtıp eritin.
Pastanı üstüne dökerek yayın.
Kestane şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Cumartesi, Nisan 15, 2017
ŞEKERSİZ İNCİR TATLISI
Kolay, lezzetli ve şekersiz, sağlıklı bir tatlı arıyorsanız, İncir tatlısı tam sizlik. Hiç şeker katmadan yapıyorsunuz. Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği bir tatlı. Sizlere de öneriyorum.
İNCİR TATLISI
4-5 Kişilik
Malzemeler:
Cevizi içini iri parçalara bölün. İncirlerin içine yerleştirin. (Tam da koyabilirsiniz.)
Bir tencereye dizin. Üzerine süt dökün. Ocağa koyun. Kaynamaya başladığı an ateşi kapatın. Kapağını örtüp 2-3 saat sütte bekletin.
Soğumuş tatlıyı isterseniz süt kaymağı ile veya sade servis edin.
NOT: Tatlıyı süt yerine su ile de yapabilirsiniz. O zaman kaynadıktan sonra 5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Sütle kaynatabilirsiniz ama süt bir süre sonra incirin üzerine yapışıyor. Lezzette bir sorun yok ama görsel olarak hoş olmuyor. (Başıma geldiği için biliyorum)
O yüzden kaynar sütte bekletmeniz yeterli olacaktır.
İNCİR TATLISI
4-5 Kişilik
Malzemeler:
- 16 adet kuru incir
- 16 adet adet ceviz içi
- 1/2 su bardağı süt
Cevizi içini iri parçalara bölün. İncirlerin içine yerleştirin. (Tam da koyabilirsiniz.)
Bir tencereye dizin. Üzerine süt dökün. Ocağa koyun. Kaynamaya başladığı an ateşi kapatın. Kapağını örtüp 2-3 saat sütte bekletin.
Soğumuş tatlıyı isterseniz süt kaymağı ile veya sade servis edin.
Sütle kaynatabilirsiniz ama süt bir süre sonra incirin üzerine yapışıyor. Lezzette bir sorun yok ama görsel olarak hoş olmuyor. (Başıma geldiği için biliyorum)
O yüzden kaynar sütte bekletmeniz yeterli olacaktır.
Salı, Nisan 11, 2017
EKMEK HAMURUNDAN PRATİK PİZZA
EKMEK HAMURUNDAN PRATİK PİZZA
10 kişilik
Malzemeler:
10 kişilik
Malzemeler:
- 2 adet ekmek hamuru
- İstediğiniz kadar sucuk
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 3-4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- 3-4 yemek kaşığı çekirdeği çıkarılmış zeytin
- 150 gram kaşar peyniri rendesi
- Taze fesleğen
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Perşembe, Nisan 06, 2017
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)