Çarşamba, Eylül 27, 2017

GÜVEÇ NASIL YAPILIR? FIRIN GÜVEÇ TARİFİ


FIRIN GÜVEÇ TARİFİ:

Bol sebzeli ve bol etli nefis bir yemek. İçine damak zevkinize uygun istediğiniz sebzeleri katabilirsiniz. Genelde kabak, patates, patlıcan ve fasulye katılıyor. Tercih size kalmış. Şimdiden afiyet olsun.

Perşembe, Eylül 21, 2017

ÇİLEKLİ RULO PASTA

Rulo pasta, Çilekli Rulo Pasta, Çilek, pasta, Tarif
ÇİLEKLİ RULO PASTA
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un (silme yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • Krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 6-7 adet çilek
Yumurtaları çırpın. Toz şekeri ekleyin. İyice köpürene kadar çırpın. 
Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp başka bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine ters çevirin.
Pişirdiğiniz yağlı kağıdı kekten dikkatlice çıkarın.
Kekin kenarları sertleşmiş kısım var ise birazcık kesin.
Sonra alta serdiğiniz yağlı kağıttan yararlanarak keki hafifçe rulo yapın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Rulo pasta, Çilekli tarifler, Kremalı tarifler, pasta, pasta tarifleri
O sırada kremayı hazırlayın. Tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencerede pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kaynayınca 1-2 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatıp tereyağını ekleyin. Pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın.
Krema soğurken krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırparak hazırlayın. Buzdolabına koyun.
Rulo sardığınız keki tekrar açın. Üzerine kremayı yayın.
Dilimlediğiniz çilekleri kenar kısmına yerleştirip rulo haline getirin.
Her tarafını krem şanti ile kaplayın. Çilekle süsleyin.
Buzdolabında bir kaç saat veya mümkünse 1 gece bekletin.
Nefis Çilekli Rulo Pasta hazır. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun.

Venedik Gezisi

Venedik, gezisi, seyahat, dolaşalım, tatil, yurt dışı, tur, notları,


Venedik, gezisi, notları, tatil, tur, dolaşalım, yurt dışı, romantik,

Avrupa'nın mutlaka gezilmesi gereken romantik şehirlerinden birisi belki de birincisi gondollarıyla ünlü romantik su şehri Venedik, kesinlikle görülmesi gereken bir yer.
Bunu ben demiyorum. Venedik'e giden ve bu şehre ve eşsiz mimarisine aşık olan gezginler diyor.
Üstteki özellikle ardı ardına koyduğum fotoğraflar adeta bu güzel şehir için söylenen her sözün ne kadar doğru olduğunu göstermiyor mu?
Venedik şehrinin sembolü olmuş, meşhur gondollar, muhteşem kanal ve muhteşem mimari.
venedik, gezisi, tur, büyük, kanal, italya, dolaşalım, yurt dışı,
                                              Grand Canal (Büyük Kanal)
İtalya'nın kuzeyinde bulunan, bu dünyaca ünlü ve en çok gezilen romantik şehrine gitmek nihayet bana da kısmet oldu. Gerçi benim meşhur mide bulantılarım stresli uçak yolculuğu ve hemen ardından da yapmamız gereken tekne yolculuğunu (bu teknelerin yavaşlığı Venedik kadar meşhurdur.) düşününce bile tutmaya başlamıştı ama bu güzel kenti sırf bu yüzden görmemeye karar vermek aptallık olur diyerek kızlarımla kısa bir gezi programı hazırladık. Ben de çok fazla midemi düşünmemeye karar verip, bolca mide bulantısı hapını yanıma alarak nihayet yola çıktık.

Cuma, Eylül 15, 2017

KEDİ DİLİNDEN EKLER PASTA

yalancı, ekler, pasta, kedi, dili, savoiardi, bisküvi, tarifi, kolay, pratik, glütensiz,
Ekler pastayı çok severim. Eminim bir çoğunuz da benimle aynı fikirdesiniz. Biliyorsunuz ekler pastayı şu hamuru denilen ve pişirilerek hazırlanan bir hamurla yapıyoruz. Profiterol de aynı hamurdan yapılır. Sizlerle ikisinin tarifini de paylaşmıştım.
Geçen markette "kedi dili" bisküvisi (Savoiardi) gördüğümde pratik ekler yapmak istedim. Hemen aldım ve denedim. Tabi ki orijinal ekler pastanın yerini tutmuyor ama yine de çok çok lezzetli oldu. Eğer canınız çeker ve şu hamuru hazırlayıp uzun uzadıya yapmak istemezseniz, bu pratik ekler pastayı yapın ve afiyetle yiyin :)
Bu arada Kedi dili bisküvisinin tarifini de paylaşmıştım. Glutensiz unla yaptım ama siz aynı tarifi normal unla yaparak kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Pazartesi, Eylül 11, 2017

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

Damla-Çikolatalı-Kurabiye-Tarifi-nefis, lezzetli, Kişniş otu, Çay saati

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
12 adet
Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • 50 gram  tereyağı
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker veya toz şeker
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin.
Tüm malzemeyi bir kapta yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar karıştırın. 
Bir kaşık yardımıyla veya avucunuzda yuvarlayarak şekil verip yağlanmış kağıt serili tepsiye biraz aralıklı dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
NOT: Bu kurabiye pişince yayılan kurabiyelerden değil. Birazcık yayılıyor. Daha ince ve tamamıyla yayılmış "kurabiye" olsun derseniz yağı bir kaşık daha artırmanız yeterli olacaktır.