13 Şubat 2013 Çarşamba

KALPLİ YAŞ PASTA


14 Şubat Sevgililer Günü bir kaç gün sonra kutlanacak. Nereye baksam bununla ilgili yazılar, reklamlar, alınacak verilecek hediyeler görüyorum. En iyisi bende bu heyecana katılayım dedim. Ne yapayım diye düşünürken en iyi seçeneğin  kalp şeklinde yapacağım bir yaş pasta olacağına karar verdim. Evde sevginizi katarak yapacağınız lezzetli bir pastadan daha güzel bir hediye düşünemiyorum. Hemde çok fazla uğraşmadan rahatlıkla herkesin yapabileceği bir pasta. Vakitten kazanmak için hazır pasta tabanı kullandım. Bana sadece kremayı hazırlamak ve süslemek kaldı. Pastamın süslemesini yapan Ceren'ime çok teşekkür ediyorum. Sonuç çok güzel bir yaş pasta oldu. Sevgililer Gününüz kutlu olsun.
KALPLİ YAŞ PASTA:
Malzemeler:

  • Hazır pasta tabanı (sade ve 2 katlı)
  • 10 adet çilek veya 1-2 adet muz,kivi
  • yarım su bardağı ufaltılmış fındık
  • 7-8 yemek kaşığı süt 
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 50 gr. margarin
  • 3 adet yumurta
  • 8- 8,5 yemek kaşığı un (75 gram)
  • 3 yemek kaşığı nişasta (20 gram)
  • 16 yemek kaşığı toz şeker(220 gram)
  • 1 paket vanilya veya 1çay kaşığı vanilya özü
Üstünü kaplamak için:

  • 2 paket krem şanti
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • yenebilir inci
Krem şantiyi 3 çay bardağı süt ile karıştırıp çırpın. Koyu kıvama gelince buzdolabında dinlendirin. Yuvarlak pasta tabanını kalp şeklinde kesin. 
Kremayı yapmak için derin bir tencereye şekeri yumurtayı koyun. Yumurtalar iyice dağılana kadar karıştırın. Sütü de ekleyin. Un ve nişastayı da ilave edip bir tel çırpıcı ile devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Margarini ve vanilyayı katıp krema kıvamına gelene kadar ve un kokusu gidene kadar karıştırarak 4-5 dakika pişirin. Eğer topaklar oluştuysa ocağı kapattıktan sonra bir el blendırı ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ilıyıncaya kadar, üstünün kaymak tutmaması için ara sıra karıştırmaya devam ederek kremayı bekletin. Eğer çilek kullanacaksanız ikiye, üçe bölün. Muz veya başka bir meyve ise incecik dilimleyin.
Krema ılınınca, ikiye bölünmüş pasta tabanın altta kalan parçasını, kremanın rahatça yapışması için 3-4 yemek kaşığı süt ile ıslatınız. Kremayı bolca mümkünse hepsini yada koyabileceğiniz kadarını pastanın üstüne sürün. Ufattığınız fındıkları kremanın üstüne serpin. Dilimlediğiniz meyveleri fındıkların üstüne yerleştirin. Diğer parça keki de bunların üstüne yerleştirin. Üst kısmını kalan 4 kaşık sütle ıslatın. Pastanın üstünü ve kenarlarını bir spatula veya düz bir bıçak yardımıyla krem şantiyle kaplayın. Kalan şantiyi ikiye bölün. Birine kırmızı gıda boyasını katın. Kırmızı renk alana kadar iyice karıştırın. Pasta süsleme aparatına doldurun ve pastanızın üstünü kalp şeklinde süsleyin. Yenilebilir inci tanelerini de istediğiniz şekilde kullanarak pastanızın süslemesini tamamlayınız.
NOT: Pastayı bir gün önce yaparsanız, ertesi gün lezzeti harika oluyor. Gıda boyası bulamazsanız pastanızı beyaz yapıp üstünü çileklerle süsleyebilirsiniz. 
Yada beyaz ve kakaolu krem şanti kullanarak yapabilirsiniz. Bu pastaya çilek çok yakışıyor ama istediğiniz bir meyve ile de çok lezzetli olacaktır. Ayrıca çikolata parçacıkları da ekleyebilirsiniz. Yani tarif benden, tarifi kendinize göre değiştirmek yorumlamak sizden. Şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık Annecim:)), her zaman varım yardıma;))

    YanıtlaSil