/ Kişniş Otu

Pazartesi, Mayıs 11, 2015

KARADUTLU KREMALI PASTA

10 gündür Ege ve Akdeniz bölgesini kapsayan bir tura çıktım. Eşimle birlikte aniden planladığımız bir geziydi. Havalar iyice ısınmadan ve yaz sezonu başlayıp sahil kentleri kalabalıklaşmadan mümkün olduğunca her yeri ziyaret ederek son durak Mersin'de yazlığımızda mola verelim istedik. Bazen çay molası bazen yemek bazen sadece bir resim çekmek için akşamları ise vardığımız yerde rastgele bir otelde konaklayarak sonunda Mersin'e vardık. Tabi tatil her zaman harika bir şey ama sizlerden uzak kalıyorum. Çünkü tarif verebilme şansım yok. Neyse çok uzatmayacağım. Bari hemen yapabileceğim basit bir pasta tarifi vereyim ve sizlere tekrar merhaba diyeyim istedim.
Anamur'dan geçerken yoldan muz, çilek ve karadut almıştım. Hepsi çok lezzetliydi ama karadutun hoş tadı ve parmaklara işleyen rengini görünce hafif bir yaz pastasına çok yakışır dedim. Siz isterseniz böğürtlen veya ahududu gibi meyveleri de kullanabilirsiniz.

Cuma, Nisan 24, 2015

MADEİRA KEKİ

Madeira kek tarifi, Çay, Kek, Pasta, Kişniş, Kişniş Otu, nedir
Bu kek tek kelimeyle harika. Hem sade kekin lezzetini hem de içindeki limon kabuğu rendesi nedeniyle limonlu kek lezzetini barındırıyor.
Mutlaka deneyin diyeceğim keklerden birisi.

Cuma, Nisan 10, 2015

Yumurtalı Ekmek (Cici Papa)

Yumurtalı ekmek tarifi, kahvaltılık tarifler, Balık ekmek, cici papa tarifi,  Kişniş Otu
Bizim zamanımız da yumurtalı ekmek veya balık ekmek denirdi. Sonradan Cici Papa dendiğini de öğrenmiş oldum. Özellikle bayat ekmekleri değerlendirmek için, yumurtaya bulanıp sonrada kızartılmasına deniyor. Vallahi pekte güzel oluyor. İster reçel, bal veya meyve soslarıyla yiyin isterseniz peynirle harika bir kahvaltılık. Yapımı o kadar basit ki. Bayat ekmek biriktiğinde acaba ne yapsam? nasıl değerlendirsem diye uzun uzadıya düşünmeye hiç gerek yok. Hemen batırın yumurtalı bulamaca ve kızartın. Eğer şekerli olmasını isterseniz yumurtalı bulamaca bir kaşık toz şeker veya pudra şekeri katmanız yeterlidir. Sonra da afiyetle yiyin.

Çarşamba, Nisan 08, 2015

BAHARATLI TAVUK BUTLARI

Baharatlı, tavuk, butları, tarifi, yemek, et, lezzetli, fırın, lezzetli, kisnisotu, kişniş otu
BAHARATLI TAVUK BUTLARI TARİFİ
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 8 adet tavuk but baget
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet salça (biber-domates karışık olursa daha iyi)
  • 1 adet sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz