/ Kişniş Otu

Cuma, Haziran 05, 2015

PASKALYA ÇÖREĞİ

Paskalya, Çörek, Tarifi, Tatlı, Çay, Nefis, Çörek tarifi, Kişniş,
Paskalya çöreğini evde hiç yapmamıştım. Her zaman pastaneden alıp afiyetle yerdim. Bundan sonra pastane paskalyasına gerek kalmadı. Benim yaptığım paskalya da pastaneden aldığım kadar güzel ve lezzetli oldu. Hatta daha da iddialı konuşacağım. Çok daha güzel oldu. İşte tarifi.

Salı, Haziran 02, 2015

YAZ TÜRLÜSÜ


Yaz türlüsünü yaparken et kullanmadım. Tamamiyle sebzelerden oluşuyor. Bence daha hafif ve zeytinyağlı yemek lezzetinde oluyor. Aslında bir taraftan da bu yemeğe zeytinyağlı sebze yemeği veya zeytinyağlı yaz türlüsü de diyebiliriz. Siz yaparken isterseniz kuşbaşı et kullanabilirsiniz. Et kullanacaksanız ilk olarak tencereye eti koyup suyunu salıp çekene kadar pişirin derim.

Cumartesi, Mayıs 30, 2015

DONDURMALI FRAPPE

Frappe, dondurma, frappe tarifi, tarifi, dondurmalı tarifler, soğuk içecekler, içecek tarifleri
Yaz geldi ve sıcaklar içimizi yaktıkça serinlemek için soğuk içecekler içmek isteyeceğiz. Kola gibi asitli ve artık zararlarını çok iyi bildiğimiz içecekler yerine limonata, ayran veya şimdi tarifini vereceğim soğuk sütlü ve kahveli  "Frappe" gibi içecekleri tercih edersek sağlığımızı birazda olsa korumuş oluruz.

Çarşamba, Mayıs 27, 2015

KIYMALI RULO BÖREK

Kıymalı Börek, Rulo Börek, Börek Tarifleri, Kıymalı, Nefis, Çay, Kişniş
Bu böreği mutlaka deneyin derim. Hazırlarken yumuşacık bir hamuru oluyor. Sonrasında fırından çıkardığınızda üstü çıtır çıtır içi kat kat ve yumuşak bir börek elde ediyorsunuz. Tek kelimeyle nefis. Ben kıymalı yaptım ama patatesli, peynirli veya ıspanaklı yapabileceğiniz harika bir börek.
KIYMALI RULO BÖREK

Salı, Mayıs 19, 2015

PATATES DOLMASI

dolma, patates, dolma tarifi, patatesli tarifler, yemek tarifleri


PATATES DOLMASI
4 kişilik
Malzemeler:

  • 8 orta boy patates
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • 5 adet çarliston biber 
  • 2 yemek kaşığı bezelye(dondurulmuş veya taze)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 su bardağı + yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı salça
Kuşbaşı eti bir tencereye koyun. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Hafifçe soteleyin. Suyunu bırakacaktır. Yarım çay bardağı su daha ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
O sırada havucu ve kuru soğanı ve 1 adet biberi küp şeklinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin.
Suyunu çeken ete ekleyin. 3-5 dakika kavurun. Salçayı ve bezelyeyi ekleyin. (Bezelyeniz konserve ise önceden ekleyip pişirmeye gerek yok. İç malzeme piştikten sonra en son eklemeniz yeterli) İyice karıştırın. Tuz, karabiber, kekik ve isterseniz kırmızı pul biberi ekleyin. Ocağı kapatın.
PATATES, DOLMASI, TARİFİ, ETLİ YEMEK TARİFLERİ, KİŞNİŞ
Patateslerin kabuğunu soyun. Eğer çok yuvarlaksa düzgün durması için alt kısmından hafifçe düzeltin. Bir kaşık veya oyma aleti ile içini oyun. Hemen kızgın yağda hafifçe kızartın.(Hemen kızartamayacaksanız kararmamaları için suda bekletin.) Biberleri de kızartın.
Kızarttığınız patatesleri bir tencereye koyun. İçlerini etli malzemeyle doldurun. Biberleri arasına dizin. Suda 1 çay kaşığı salçayı eritin ve salçalı suyu bir kaşık yardımıyla patateslerin üzerine de gezdirerek tencereye dökün. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Suyunun hafif çekmesi ve yoğunlaşması için ateşi yükseltip 5 dakika daha pişirin. Harika "dolma" hazır.
Afiyet olsun.
NOT: Acı seviyorsanız çarliston biberlerin yerine sivri biber kullanabilirsiniz.
Bu yemeği fırında pişirebilirsiniz. 20-25 dakika yeterli olacaktır.
Bu yemeği kıyma ile de yapabilirsiniz. Ancak kekik yerine maydanoz ve dereotu ile lezzetlendirirseniz daha güzel olacaktır.
Hatta kuşbaşı tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz.

Pazartesi, Mayıs 11, 2015

KARADUTLU KREMALI PASTA

10 gündür Ege ve Akdeniz bölgesini kapsayan bir tura çıktım. Eşimle birlikte aniden planladığımız bir geziydi. Havalar iyice ısınmadan ve yaz sezonu başlayıp sahil kentleri kalabalıklaşmadan mümkün olduğunca her yeri ziyaret ederek son durak Mersin'de yazlığımızda mola verelim istedik. Bazen çay molası bazen yemek bazen sadece bir resim çekmek için akşamları ise vardığımız yerde rastgele bir otelde konaklayarak sonunda Mersin'e vardık. Tabi tatil her zaman harika bir şey ama sizlerden uzak kalıyorum. Çünkü tarif verebilme şansım yok. Neyse çok uzatmayacağım. Bari hemen yapabileceğim basit bir pasta tarifi vereyim ve sizlere tekrar merhaba diyeyim istedim.
Anamur'dan geçerken yoldan muz, çilek ve karadut almıştım. Hepsi çok lezzetliydi ama karadutun hoş tadı ve parmaklara işleyen rengini görünce hafif bir yaz pastasına çok yakışır dedim. Siz isterseniz böğürtlen veya ahududu gibi meyveleri de kullanabilirsiniz.