Salı, Aralık 19, 2017
Pazar, Aralık 10, 2017
Ispanaklı Kiş Tarifi, Nasıl Yapılır?
Perşembe, Aralık 07, 2017
Ispanak Borani Tarifi
Bir çoğunuzun Borani nedir? diye sorduğunuzu duyuyorum. Borani; Ispanak, pazı, ebegümeci, kuzukulağı, ısırgan gibi yeşil sebzeleri sıcak suda haşlayıp, suyunu sıktıktan sonra, yağda kavurup, sarımsaklı yoğurtla servis etmeye deniyor.
Ben bugün Ispanak Borani tarifi vereceğim. Kesinlikle önereceğim nefis bir yemek.
İşte tarifi:
Ispanak Borani Tarifi
4 kişilikMalzemeler:
- 500 gram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Kaynar suda 6-7 dakika haşlayın. Süzgece alıp üzerine biraz bastırarak iyice süzün.
Tencerede tereyağını eritin. İncecik doğradığınız kuru soğanı ekleyip kavurun.
Ispanağı ve tuzu ekleyin. 5 dakika karıştırarak kavurun.
Ateşi kapatıp. Ispanağı ılımaya bırakın.
Sarımsakların kabuklarını soyun. İyice ezin. Yoğurdu bir kapta ılık su ve sarımsak ile karıştırın.
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket dolmalık fıstık (çam fıstığı)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kaynar suda 6-7 dakika haşlayın. Süzgece alıp üzerine biraz bastırarak iyice süzün.
Tencerede tereyağını eritin. İncecik doğradığınız kuru soğanı ekleyip kavurun.
Ateşi kapatıp. Ispanağı ılımaya bırakın.
Sarımsakların kabuklarını soyun. İyice ezin. Yoğurdu bir kapta ılık su ve sarımsak ile karıştırın.
Bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.
Yoğurtlu karışımı ıspanağa ekleyin. Servis tabağına alın.
Bir tavada tereyağını eritin. Dolmalık fıstıkları hafifçe sararana kadar kavurun. Kırmızı toz biberi ekleyin.
Sosu ıspanağın üzerine gezdirin. Servis edin.
Afiyet olsun.
Salı, Aralık 05, 2017
NAR SOSLU MOZAİK TART TARİFİ
8 kişilik
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 300 ml krema
- 320 gram beyaz çikolata
- 2 su bardağı Nar suyu(4 adet Nar)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Pazar, Aralık 03, 2017
TERBİYELİ PAÇA ÇORBASI TARİFİ
Havalar soğudu. Memleketimin bir çok bölgesinde kış kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Tabi soğuk hava nedeniyle hastalıklar çoğaldı ve bir çoğumuzun bağışıklık sistemi zayıflamaya başladı.
İşte tam bu noktada sağlıklı beslenme daha çok önem kazanıyor. Hastalanmamak ve ağır ilaçlara maruz kalmamak için şifa niyetine yenilecek içilecek bir çok yemek ve içecek var. İşte bunlardan bir tanesi de Paça Çorbası. Ben terbiyeli olarak hazırladım. İnanın nefis oluyor. Sevmeyenler bile ilaç niyetine içsin. Şimdiden afiyet olsun diyorum.
Perşembe, Kasım 30, 2017
MANTAR DOLMASI TARİFİ
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)