/ Kişniş Otu

Salı, Aralık 19, 2017

ZEYTİNYAĞLI BAKLA NASIL YAPILIR?


ZEYTİNYAĞLI BAKLA TARİFİ 

Bakla sevenler bu sağlığımız için çok faydalı olan sebzeye rastladıkları anda alıp yemeğini yaparlar. Tıpkı benim gibi :) Ne zaman manavda görsem hemen zeytinyağlısını yaparım. Yoğurtla veya sade olarak yiyebileceğiniz bir yemek. Dereotu da çok yakışır. Baklayı sofranızdan eksik etmeyin.

Pazar, Aralık 10, 2017

Ispanaklı Kiş Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ispanaklı, Kiş, Tarif, lezzetli, nefis, yemek, tart, sebze, kişniş otu

Çay saatinde veya misafirlerinize ikram etmek için tuzlu tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Ispanaklı kiş tarifini mutlaka denemelisiniz. Kıtır tart ve ıspanakla oldukça lezzetli bir ikramlık. Tarifi denemek için buyrun!

Perşembe, Aralık 07, 2017

Ispanak Borani Tarifi

Ispanak, Borani, Tarifi, Nefis, Kolay, Pratik, Lezzetli, Sebze, Glütensiz, Vejetaryen, Kişniş Otu
Bir çoğunuzun Borani nedir? diye sorduğunuzu duyuyorum. Borani; Ispanak, pazı, ebegümeci, kuzukulağı, ısırgan gibi yeşil sebzeleri sıcak suda haşlayıp, suyunu sıktıktan sonra, yağda kavurup, sarımsaklı yoğurtla servis etmeye deniyor.
Ben bugün Ispanak Borani tarifi vereceğim. Kesinlikle önereceğim nefis bir yemek.
İşte tarifi:

Ispanak Borani Tarifi

4 kişilik
Malzemeler:

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket dolmalık fıstık (çam fıstığı)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Ispanakları iyice yıkayıp süzün. İri parçalar halinde doğrayın.
Kaynar suda 6-7 dakika haşlayın. Süzgece alıp üzerine biraz bastırarak iyice süzün.
Tencerede tereyağını eritin. İncecik doğradığınız kuru soğanı ekleyip kavurun.

Nefis, Ispanak, Borani, Tarifi, Glütensiz, Vejetaryen, Yemek, Tarifleri
Ispanağı ve tuzu ekleyin. 5 dakika karıştırarak kavurun.
Ateşi kapatıp. Ispanağı ılımaya bırakın.
Sarımsakların kabuklarını soyun. İyice ezin.
Yoğurdu bir kapta ılık su ve sarımsak ile karıştırın.
Bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.
Yoğurtlu karışımı ıspanağa ekleyin. Servis tabağına alın.
Bir tavada tereyağını eritin. Dolmalık fıstıkları hafifçe sararana kadar kavurun. Kırmızı toz biberi ekleyin.
Sosu ıspanağın üzerine gezdirin. Servis edin.
Afiyet olsun.

Salı, Aralık 05, 2017

NAR SOSLU MOZAİK TART TARİFİ

Nar, Soslu, Mozaik, Tart, Tarifi, Lezzetli, Nefis, Kişniş Otu, Tatlı

NAR SOSLU MOZAİK TART TARİFİ
8 kişilik
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
  • 300 ml krema
  • 320 gram beyaz çikolata 
Nar Sosu İçin:
  • 2 su bardağı Nar suyu(4 adet Nar)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Pazar, Aralık 03, 2017

TERBİYELİ PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Terbiyeli, Paça, Çorbası, Tarifi, Sakatat, Lezzetli, Sağlıklı, Beslenme, Karatay, Kişniş otu,

Havalar soğudu. Memleketimin bir çok bölgesinde kış kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Tabi soğuk hava nedeniyle hastalıklar çoğaldı ve bir çoğumuzun bağışıklık sistemi zayıflamaya başladı.
İşte tam bu noktada sağlıklı beslenme daha çok önem kazanıyor. Hastalanmamak ve ağır ilaçlara maruz kalmamak için şifa niyetine yenilecek içilecek bir çok yemek ve içecek var. İşte bunlardan bir tanesi de Paça Çorbası. Ben terbiyeli olarak hazırladım. İnanın nefis oluyor. Sevmeyenler bile ilaç niyetine içsin. Şimdiden afiyet olsun diyorum.

Perşembe, Kasım 30, 2017

MANTAR DOLMASI TARİFİ

mantar dolması, tarifi, fırında,Mantarlı tarifler, lezzetli, dolma, peynir, sağlıklı, kişniş otu,
MANTAR DOLMASI
mantar, dolması, tarif, fırın, beyaz peynir, sağlıklı, glütensiz, nefis, kişniş otu,4 kişilik
Malzemeler:
  • 8 adet büyük mantar
  • 100 gram lor peyniri
  • 50 gram kadar beyaz peynir
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet yumurta
  • 10 dal kadar dereotu
  • Tuz-karabiber
Fırını 230 dereceye ayarlayın.
Dereotunu incecik kıyın.
Biberleri küçük küpler halinde doğrayın.