/ Kişniş Otu

Çarşamba, Ağustos 30, 2017

BAKLAVA YUFKASINDAN FISTIKLI ŞÖBİYET

Baklava yufkası, Fıstıklı şöbiyet, şöbiyet, tatlı, tatlı tarifi, tatlı tarifleri

"Baklava yufkasından" şöbiyet daha doğrusu şerbetli tatlı sanırım ilk kez yaptım. Şöbiyet şerbetli tatlılar içinde en sevdiklerimden. O yüzden ilk onu denemek istedim. Bayrama kolayca yapılabilecek ama lezzetli de olacak bir tatlı olsun dedim. Pratik tarifleri çok seviyorum. Hani hevesle başlayıp sonunda yorgunluktan hayatından bezdiren tarifler vardır ya işte hiç bana göre değil. Neyse şöbiyete döneyim. Kesinlikle on numara beş yıldız denilecek bir tatlı oldu. Herkes çok çok beğendi. Ortak görüş Kendimi tutmasam kesinlikle tepsinin hepsini yerim oldu. O kadar çıtır çıtır oldu ki. Sesini duymalıydınız. Şimdi ertesi gün hatta daha da ertesi gün aynı tazeliği ve çıtırlığını koruyacak mı onu merak ediyorum. Aslında bekleyip sonra tarifi ekleyecektim ama tatlı yapacaklar için hemen eklemem gerektiğine karar verdim.  Cevabı yarın yazımda paylaşırım. (Ertesi günde hala çıtır çıtır. Kesinlikle tam not aldı) Şu anda videosunu hazırlamaya çalışıyorum. Yetiştirebilirsem videoyu da yarın ekleyeceğim.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN.

Bayram, Atatürk, Zafer, 30 Ağustos

Salı, Ağustos 29, 2017

"TİRAMİSU TARİFİ"


TİRAMİSU NASIL YAPILIR? 

Hazır kekle ve labne peyniri ile kolayca tiramisu hazırlayabilirsiniz. En basit tarifi bu tarif. Orijinalinde kedi dili ve mascarpone peyniri kullanılıyor. Ama inanın ikisi de çok lezzetli oluyor. İkisinin yapımı da çok kolay. En sevdiğim tatlıların başında geliyor.

Cuma, Ağustos 25, 2017

SU BÖREĞİ TADINDA PEYNİRLİ BÖREK

Börek tarifleri, Su böreği, Yalancı su böreği, peynirli börek, hamurişi,  tarifleri, kişniş otu

"SU BÖREĞİ" TADINDA PEYNİRLİ BÖREK

PEYNİRLİ, BÖREK, SU BÖREĞİ, TARİFİ, ÇAY, KAHVALTILIK TARİFLER, KİŞNİŞ, YUFKA, NEFİS8 kişilik
Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ-zeytinyağı karışımı
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
İçi İçin:
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Maydanozun yapraklarını incecik kıyın. Beyaz peyniri ezip maydanozla karıştırın.
Maden suyunu, yumurtayı, süt ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. İlk yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye serin. Bolca sıvı karışımdan dökün. 
Diğer yufkaları ikiye bölün. Sosa batırıp iyice sosladıktan sonra kat kat tepsiye yayın.

Çarşamba, Ağustos 23, 2017

ÇİKOLATALI TART TARİFİ

Milföy, Labne, Peyniri, Çikolata, Bitter, Sütlü, Krema,Tart, Çikolatalı,tarifi
 Milföy hamuru her zaman için kurtarıcı malzemem olmuştur. Bence her buzdolabının bir köşesine birkaç tane saklamak lazım. Acil bir şeyler yapmak gerektiğinde zamandan tasarruf ediyorsunuz. Hem zaten çok ta lezzetli oluyor. Çıtır çıtır lezzetli tatlılar tuzlular yarım saatte sofrada yerini alıyor.
Şimdi vereceğim tarifte keyifle yapacağınız milföylü bir tarif. İçinde ve serviste kullandığım çikolatalı ve labneli kremalar çok çok lezzetli. İsterseniz milföy yerine "tart" hamuru yapıp öyle de hazırlayabilirsiniz.

Cumartesi, Ağustos 19, 2017

"BİBERLİ OMLET TARİFİ"


BİBERLİ OMLET NASIL YAPILIR:

Omlet deyip geçmeyin. Tek başına doyurucu yemek olabilecek kadar lezzetli ve içinde bir çok malzeme barındıran bir yemek. Sadesi, peynirlisi, sebzelisi, patateslisi, pastırmalısı veya sucuklusu yani kısaca canınız ne çektiyse içine koyarak yapabilirsiniz. Bugün verdiğim tarifte biberli omlet yapıyorum. Umarım videomu beğenirsiniz.

Cuma, Ağustos 18, 2017

PEYNİRLİ SUFLE

Sufle, Sufle tarifi, Tarifi, Peynirli, Nefis, Lezzetli, Kolay, Kişniş Otu
Dün İnstagram sayfamda yapılışından bir bölümü paylaşıp ne yaptığımı sorduğum ve bilenler arasında çekiliş yaptığım lezzetli suflenin tarifini paylaşmak istiyorum. 2 aşamadan oluşan güzel bir peynirli sufle. Umarım beğenir ve yaparsınız. "Sufle" hakkında şöyle bir püf noktası vereceğim. Sufleler ister tatlı ister tuzlu yapın. Yapıldığı anda tüketilmesi gereken bir lezzet. Çünkü fırında ne kadar kabarıp puf puf olsa da çıkardığınız anda neredeyse 5-6 dakika içinde sönüyor. Kabarıklığından eser kalmıyor. O yüzden servis edeceğiniz en yakın zamanda yapın diyeceğim.

Perşembe, Ağustos 17, 2017

KIRMIZI ERİKLİ MEYVE KOKTEYLİ

Kokteyl, kırmızı erik, tarifler, meyve, meyve kokteyli, meyve suyu, ikram, zencefil, mürdüm eriği,

KIRMIZI ERİKLİ MEYVE KOKTEYLİ

4 Kişilik

Malzemeler:

  • 1 kg. kırmızı erik veya mürdüm eriği
  • 2-3 yeşil elma
  • 1 çay kaşığı kadar taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
Kırmızı eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Elmaları dilimleyip çekirdek kısmını temizleyin. Katı meyve sıkacağında meyveleri sıkın. Taze zencefili de rendeleyip tadına bakın. Eğer ekşiyse ihtiyaç duyarsanız balı ekleyip karıştırın. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun.
NOT: Taze zencefil yerine toz zencefil katabilirsiniz. Yarım çay kaşığı katın. Bal söylediğim gibi isteğe bağlı. Kırmızı veya "mürdüm eriği" ile yapın. Yeşil elma yerine kırmızı sulu elmalardan da kullanabilirsiniz.

Salı, Ağustos 15, 2017

KUYMAK "MIHLAMA" TARİFİ

KUYMAK NASIL YAPILIR?

Karadeniz bölgesinin bu meşhur yemeğini yıllar evvel işim gereği Trabzon'da yaşamaya başlayınca tanımıştım. O günden beri çok severim. İçindeki sünen yöresel peynirinden olsa gerek bir başka lezzette bir şey. İster kahvaltıda isterseniz tek başına yemek olarak yiyin doyuruculuğuna ve lezzetine şaşıracaksınız.