Cumartesi, Ekim 12, 2013

Erik Marmelatı Tarifi, Nasıl Yapılır?

ERİK MARMELATI, ERİK, MARMELAT, KAHVALTILIK TARİFLER, KIŞ HAZIRLIĞI,

Özellikle kahvaltıda afiyetle tüketebileceğiniz marmelatlar arasında bulunan erik marmelatı, sabah kahvaltınızı renklendirecek.

Erik Marmelatı Malzemeleri:

  • 1 kilo mürdüm eriği
  • 900 gr. toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 su bardağı su

Erik Marmelatı Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri bol suda yıkayın. İkiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. 
  2. Tencereye aktarın. Suyu da ekleyip ocağa alın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-16 dakika yani yumuşayana kadar pişirin. 
  3. Yumuşamış erikleri pürüzsüz olana kadar el blendırı ile ya da bir süzgeçten geçirerek ezin.
  4. Hazırladığınız püreye şekeri ekleyin. 
  5. Tekrar ocağa alın ve kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 15 dakika kadar koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla ara sıra karıştırarak pişirin. 
  6. Limon suyunu ekleyin. Bir 1-2 dakika kaynatıp ateşi kapatın. 
  7. Kaynarlığı geçince kavanoza koyun. 
  8. İçinde hava kalmaması için bir temiz ve kuru bıçağı bir kaç kez içine sokun. 
  9. Kapağını kapatın. Dikkatlice ters çevirerek kapağın mühürlenmesini sağlayın.
  10.  Afiyet olsun.

NOT (Erik Marmelatının Püf Noktaları): 


Eriklerin kabukları blendırdan geçirdiğiniz zaman neredeyse tamamen yok oluyor. Hem de çok kolay çözüm ya da kabuklarını soyun. 

Zamanla reçelde şekerlenme olursa hiç önemli değil. Reçeli tekrar bir tencere alın kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. 2-3 dakika kaynatıp, ateşi kapatın. Kavanoza doldurun. Tekrar ilk günkü gibi olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder