28 Kasım 2013 Perşembe

VANİLYA SOSLU MUZ


Basit, hafif ve lezzetli bir tatlı. Soslu meyve sunumlarından hoşlananlar için güzel bir seçim. Deneyin derim.
VANİLYA SOSLU MUZ
4 kişilik
Malzemeler:
  • 4  adet muz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı süt (375 ml)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın veya
  • Çikolata rendesi (isteğe bağlı)
Yumurtanın sarısını ayırın. Sosu pişireceğiniz tencereye koyun. Şekeri katın iyice karıştırın. Sütü, nişastayı ve vanilyayı da ekleyin. İyice karıştırın ve ocağa koyun. Devamlı karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Ilınınca buzdolabında soğutun.
Yuvarlak dilimlediğiniz muzların üzerine gezdirin. İster tarçın, ister çikolata rendesi isterseniz ikisini birden sosun üzerine serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.
NOT: Hafif ve soslu tatlı sevenler için ideal bir tatlı. Çokta basit yapılıyor. Muz sevenlere denemelerini tavsiye ediyorum. Sos ilk başta birazcık sıvı halde oluyor. Soğuyunca yoğunlaşıp hem boza kıvamına geliyor. Hem de daha lezzetli oluyor. O yüzden buzdolabında soğutmanız önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder