Pazar, Şubat 07, 2016
Cumartesi, Ocak 23, 2016
BARBEKÜ SOS TARİFİ
Sizlere özellikle etlerin ve hamburgerin ve tabiki patatesin yanına çok yakışan Barbekü sosun tarifini vermek istedim. Hem yapımı çok kolay hem de gerçekten çok lezzetli. Biraz fazla yapıp dolapta 1 hafta, dipfrizde ise 6 ay kadar saklayabilirsiniz. Ben bu sosu hem domates püresi ile hem de ketçap ile denedim. İkisi de yakışıyor. Siz hangisini bulabiliyor iseniz onunla deneyin derim. İşte bu lezzetli sosun tarifi:
BARBEKÜ SOS TARİFİ
10-15 kişilik
Malzemeler:
- 500 gram ketçap veya domates püresi
- 1 adet worcester sos
- 3 diş sarımsak
- 50 ml. zeytinyağı
- 50 gram tereyağı
- 50 ml. elma sirkesi
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 5-6 adet tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
Soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Worcester sos büyük marketler de satılıyor. Ama bulamazsanız yine de sosunuzu yapabilirsiniz. O zaman içine bir küçük kuru soğan kavurun. Bir de 1 yemek kaşığı hardal katın. Biraz az lezzetli olur. Ama yine de güzel oluyor.
Şeker ve tuzun miktarını ketçap kullanımı için verdim. Eğer domates püresi kullanacaksanız 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz kullanın.
Cuma, Ocak 15, 2016
TAHİNLİ TARATOR SOSLU KARNABAHAR
Her gün keyifli bir kahvaltıdan sadece 1 saat sonra bugün ne yapsam diye düşünmek çok sinir bozucu. Hele mevsimlerden kış ve çok fazla sebze seçeneğin yok ise, bu daha da sinir bozucu olabiliyor. Aslında kabak, patlıcan gibi yaz sebzelerini de bolca bulabiliyorum ama her yiyeceğin mevsiminde yenilmesi taraftarıyım. O yüzden de genelde sizlerle mevsimine uygun tarifler paylaşmaya gayret ediyorum.
Dün aldığım karnabahara bakıp, hangi yemeğini yapsam diye düşünürken geçen sene denediğim soslu tarifi aklıma geldi. Özellikle değişik tarifler yapmak isteyenler, sağlıklı beslenenler ve tabi karnabaharı her türlü sevenler için paylaşmak istedim. İçinde tahin olan bu sos çok sağlıklı. Kışın ihtiyaç duyduğunuz tüm enerjiyi size verecek bir lezzet. Başka sebzelerle ve baklagillerle de harika oluyor.
Bugünler de bir kaç tane sos paylaşmayı istiyorum. Yani sos haftası başlıyor. İşte ilk tarif:
Pazartesi, Ocak 11, 2016
PATATESLİ ISPANAKLI YUMURTA
Bugün değişik bir yemek yapmak isterseniz, size bu tarifimi tavsiye edeceğim. Patates püreli ve ıspanaklı bir yemek. Hem de yumurtalı. Yani hem lezzetli, hem doyurucu hem de çok sağlıklı. İsterseniz başka malzemelerle de yapabilirsiniz. Ispanak yerine pazı olabilir. Kıymalı, patatesli olabilir. Yani sevdiğiniz sebzelerle yapabileceğiniz görseli de güzel bir yemek. İşte tarifi;
Çarşamba, Aralık 30, 2015
Kuru Börülce Çorbası
Kuru Börülce Çorbası Tarifi
6-8 kişilik
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru börülce
- 1/2 su bardağı aşurelik buğday (döğme-yarma)
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık)
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Perşembe, Aralık 24, 2015
Kremalı Ispanaklı Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Bundan önceki tarifim olan üç renkli börek için aldığım ıspanaktan biraz kalmıştı. Hem o yaprakları değerlendireyim istedim. Hem de uzun zamandır yapmak istediğim ıspanaklı keki yapıp sizlerle paylaşayım dedim. Kalan sap kısımlarını ise ıspanak köklü yeşil mercimek yemeği yaparak değerlendirdim. Üçü de birbirinden nefis oldu. Böreği çoktan yedik bitirdik. Yemeği de biraz evvel pişirdim. Ispanaklı kekin ise kek kısmı pişti. Soğumasını bekliyorum. Üzerini süslemeye geçeceğim. Bakalım nasıl olacak!
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)