Bu cheesecake diğer cheesecakelere hiç benzemiyor. Alt tabanı yok. Öyle bisküvi ezeyim, tereyağı katayım, dondurayım falan gibi uğraşılar yok. Değişik ama lezzetli bir cheesecake.
İspanya'nın San Sebastian kentinden dünyaya yayılmış. Bu kent gurmelerin şehri sayılabilir. Çok güzel lezzetleri var. Gidenler ilk olarak bu cheesecakeki tadıyorlarmış. Ben de umarım yakın zamanda giderim ve kentin değişik tatlarının keyfine varırım.
Tarifine gelince bolca peynir kullanılıyor. Bir diğer malzemede kaymak. Ama kaymak yerine alternatif olarak krema da kullanabilirsiniz. Normalde akışkan bir hamuru oluyor. Krema ile yaparsanız kaymaklıdan biraz daha akışkan kıvamda olacaktır.
Yine bir özelliği üzerinin nar gibi kızarması. Yakmadan iyice koyulaştırabilirsiniz. Diğer bir özelliği de fırından çıktığında keki biraz titrettiğinizde orta kısmı hafif sallanıyor olmalı. Sanki pişmemiş gibi olmalı. Bu da San Sebastian Cheesecake'nin diğer bir özelliği.
Yine orijinalinde fırın kabına serdiğiniz yağlı kağıdı, kalıptan epey sarkacak şekilde yerleştiriyorsunuz. Pişince hem çıkarması kolay oluyor hem de öylece sunum yapabilirsiniz. Evet tarife geçeyim artık. Aşağıya anlatacağım ama YouTube kanalıma koyduğum videomu da paylaşacağım. Oradan da seyredebilirsiniz ve gelmişken kanalıma abone olarak destek verirseniz çok sevinirim.