Perşembe, Eylül 28, 2017
Çarşamba, Eylül 27, 2017
GÜVEÇ NASIL YAPILIR? FIRIN GÜVEÇ TARİFİ
FIRIN GÜVEÇ TARİFİ:
Bol sebzeli ve bol etli nefis bir yemek. İçine damak zevkinize uygun istediğiniz sebzeleri katabilirsiniz. Genelde kabak, patates, patlıcan ve fasulye katılıyor. Tercih size kalmış. Şimdiden afiyet olsun.Perşembe, Eylül 21, 2017
ÇİLEKLİ RULO PASTA
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un (silme yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 6-7 adet çilek
Yumurtaları çırpın. Toz şekeri ekleyin. İyice köpürene kadar çırpın.
Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp başka bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine ters çevirin.
Pişirdiğiniz yağlı kağıdı kekten dikkatlice çıkarın.
Kekin kenarları sertleşmiş kısım var ise birazcık kesin.
Sonra alta serdiğiniz yağlı kağıttan yararlanarak keki hafifçe rulo yapın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
O sırada kremayı hazırlayın. Tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencerede pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kaynayınca 1-2 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatıp tereyağını ekleyin. Pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın.
Krema soğurken krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırparak hazırlayın. Buzdolabına koyun.
Rulo sardığınız keki tekrar açın. Üzerine kremayı yayın.
Dilimlediğiniz çilekleri kenar kısmına yerleştirip rulo haline getirin.
Her tarafını krem şanti ile kaplayın. Çilekle süsleyin.
Buzdolabında bir kaç saat veya mümkünse 1 gece bekletin.
Nefis Çilekli Rulo Pasta hazır. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun.
Venedik Gezisi
Avrupa'nın mutlaka gezilmesi gereken romantik şehirlerinden birisi belki de birincisi gondollarıyla ünlü romantik su şehri Venedik, kesinlikle görülmesi gereken bir yer.
Bunu ben demiyorum. Venedik'e giden ve bu şehre ve eşsiz mimarisine aşık olan gezginler diyor.
Üstteki özellikle ardı ardına koyduğum fotoğraflar adeta bu güzel şehir için söylenen her sözün ne kadar doğru olduğunu göstermiyor mu?
Venedik şehrinin sembolü olmuş, meşhur gondollar, muhteşem kanal ve muhteşem mimari.
Grand Canal (Büyük Kanal)
İtalya'nın kuzeyinde bulunan, bu dünyaca ünlü ve en çok gezilen romantik şehrine gitmek nihayet bana da kısmet oldu. Gerçi benim meşhur mide bulantılarım stresli uçak yolculuğu ve hemen ardından da yapmamız gereken tekne yolculuğunu (bu teknelerin yavaşlığı Venedik kadar meşhurdur.) düşününce bile tutmaya başlamıştı ama bu güzel kenti sırf bu yüzden görmemeye karar vermek aptallık olur diyerek kızlarımla kısa bir gezi programı hazırladık. Ben de çok fazla midemi düşünmemeye karar verip, bolca mide bulantısı hapını yanıma alarak nihayet yola çıktık.
Cuma, Eylül 15, 2017
KEDİ DİLİNDEN EKLER PASTA
Geçen markette "kedi dili" bisküvisi (Savoiardi) gördüğümde pratik ekler yapmak istedim. Hemen aldım ve denedim. Tabi ki orijinal ekler pastanın yerini tutmuyor ama yine de çok çok lezzetli oldu. Eğer canınız çeker ve şu hamuru hazırlayıp uzun uzadıya yapmak istemezseniz, bu pratik ekler pastayı yapın ve afiyetle yiyin :)
Bu arada Kedi dili bisküvisinin tarifini de paylaşmıştım. Glutensiz unla yaptım ama siz aynı tarifi normal unla yaparak kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Pazartesi, Eylül 11, 2017
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
12 adet
Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 50 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı esmer şeker veya toz şeker
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Tüm malzemeyi bir kapta yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar karıştırın.
Bir kaşık yardımıyla veya avucunuzda yuvarlayarak şekil verip yağlanmış kağıt serili tepsiye biraz aralıklı dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
NOT: Bu kurabiye pişince yayılan kurabiyelerden değil. Birazcık yayılıyor. Daha ince ve tamamıyla yayılmış "kurabiye" olsun derseniz yağı bir kaşık daha artırmanız yeterli olacaktır.
Perşembe, Eylül 07, 2017
KAHVALTILIK SOS
Sabah erken kalkamadım. Kalktığımda ise sersem gibiydim. Kahvaltımı yaptım ama hala uykum var. Sonunda dayanamayıp tekrar yattım. Akşam 16.30 olmuş. Koca bir günü öldürdüm.
Oysa bugün için planlarım vardı. Tarif yazacaktım. Video hazırlayacaktım. Yarın yaparım desem de içimden bir şey şimdi yapmamı söylüyor. O yüzden tarif yazmaya karar verdim. Şöyle kısa, hemen yazılabilir bir tarif paylaşacağım.
Gülhan'cım bir tarif göndermişti. Annesi Saime hanım kahvaltı için hazırlıyormuş. Çok severek yedikleri bir sos. Onu sizlerle paylaşacağım. Umarım yaparsınız ve beğenirsiniz. Bu arada Saime hanımın ellerine sağlık diyorum.
Malzemeler:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
Üzerine kekik serpin ve karıştırın.
Soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun.
NOT: Bu lezzetli "kahvaltılık sos" ta, acı biber salçası yerine tatlı kullanabilirsiniz. Bence ceviz de yakışır.
Çarşamba, Eylül 06, 2017
"ŞİMDİ ŞEFTALİ REÇELİ YAPMA ZAMANI"
ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ:
Reçelin her türlüsü çok güzel oluyor. En sevdiklerim çilek, vişne ve ayva reçeli idi. Sonra şeftali reçelini denedim. Favori reçellerim arasına kesinlikle girdi. Eğer denemediyseniz kesinlikle öneriyorum. Pişman olmayacaksınız.Malzemeler:
- 2,5 kg. sert şeftali
- 1 kg. toz şeker
- 1/2 limonun suyu
- 3-4 adet karanfil
- 1 çay kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Cumartesi, Eylül 02, 2017
Bayat Ekmek Değerlendirme: Muffin (Poğaça) Tarifi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)